Fa ablak méretek

Fa ablak vásárlók gyakran érkeznek azzal a kifejezéssel, hogy szabvány méretű ablakot szeretnének vásárolni. Másik általánosság, hogy érdeklődnek az egyedi méretű fa ablak ára felől. Egy tévhitet szeretnék eloszlatni, miszerint nincs szabvány és egyedi fa ablak méret!

Régen szabvány házak épültek Magyarországon. Mindez azt jelentette, hogy a magyar méretrend szerinti nyílásokat terveztek a tervezők és ezt hellyel, közel sikerült is kialakítani. (Ha használták a méter szintjelzést. Ha nem akkor talán szabvány lett a nyílás!)

Ez a szabványokban való gondolkodás picit átfogalmazódott a mai világunkban. Nagyobb, tágasabb tereket alakítunk ki és ezért nagyobb, ezért több fény bebocsátására alkalmas ablakokat terveznek a tervezők.

A fa ablak gyártók egy része már áttért az ármátrixra. (A műanyag balak gyártók csak ezt használják. Miszerint 5 vagy 10 cm-es ugrást használnak szélesség és magasság tekintetében. Így minden mérettartományhoz tartozik egy ár. Tehát nincs szabvány és az ettől eltérő méret feláras!) Viszont vannak még régi árpolitikával rendelkező gyártók is. Érdekesség, hogy a mi általunk forgalmazott fa ablakok méretrendjében megtalálható ez is és az is. Azért mert több gyártóval vagyunk szoros kapcsolatban. Csak az igény dönti el, hogy melyik gyártótól lesz megrendelve az ablak.

Tehát a szabvány fa ablak, mint fogalom már nem minden esetben mérvadó. Régen is azért nevezték szabványnak, mert nem igazán volt más. Ma viszont nem minden esetben lényeges, hogy egy ablak szabvány méretű vagy egyedi. Minden ablak egyedi megrendelésre készül. Lehet az ablak 120*120 cm, de lehet 120*135 cm. Árban csupán annyi a különbség, hogy több faanyagot használnak fel, több üveget stb. Az ár ennek megfelelően annál magasabb, minél nagyobb az ablak.

Az ablak gyártók és forgalmazók egy ármátrixot használnak és bizonyos mérethatáron belüli ablak ára megegyezik, míg mérethatár váltás esetén nő vagy csökken.

Nézzünk példát: Egy 120*155 cm-es ablak ára megegyezik a 120*150 cm-es ablak árával. (Ha a gyártó 10 cm-es ugrást használ.) Mindez azért, mert egy mátrixban található a két méret.

Ha már most kérdése van, keressen minket, örömmel válaszolunk kérdéseire: Személyesen:Ablak szaküzleteink illetve kérhet ajánlatot is. Ajánlatkérésére 24 órán belül válaszolunk!

Borovi fa ablak


Kérjen ajánlatot! Hihetetlen kedvezményekkel és akciókkal várjuk...