Bejárati ajtó

Bejárati ajtó

Vállalkozásunk nem csak beltéri ajtókkal foglalkozik, hanem bejárati ajtókkal is. Az alábbi bejárati ajtó típusokat kínálja ügyfeleinek. Kattintson a kívánt kategóriára és válogasson a képek és leírások alapján. Kínálatunkban megtalálja a borovi fa-, műanyag- és acél ajtókat.

Ha már most kérdése van, keressen minket, örömmel válaszolunk kérdéseire:

Személyesen:  Bejárati ajtó szaküzleteink

illetve  kérhet ajánlatot is. Ajánlatkérésére 24 órán belül válaszolunk!

Milyen bejárati ajtó érdekli Önt?

 Fa bejárati ajtó kínálatunkhoz kattintson ide  Műanyag bejárati ajtó kínálatunkhoz kattintson ide  Acél biztonsági bejárati ajtó kínálatunkhoz kattintson ide
Fa bejárati ajtó Műanyag bejárati ajtó
Acél biztonsági ajtó

Aktuális bejárati ajtó akciónk:

Aktuális bejárati akciónk megtekintéséhez kattintson ide

A bejárati ajtó akciónk megtekintéséhez kattintson ide vagy a képre!

Melyik bejárati ajtót mihez ajánljuk?

  • Fa bejárati ajtó: Minden ház vagy lakástípusra ajánlott.
  • Műanyag bejárati ajtó: Minden ház vagy lakástípusra ajánlott.
  • Acél biztonsági ajtó: Belső bejárati ajtónak ajánlott. (Lépcsőház)

Egyedülálló BAA-minőség  a bejárati ajtók világában:

  • 5 év garanciát adunk
  • A bejárati ajtókat igény esetén, az egész országban leszállítjuk és beépítjük
  • A Kömmerling bejárati ajtóinkat a legjobb áron kínáljuk Budapesten. Ha jobbat tud, értesítsen minket!
  • Kollégáink komoly szakmai tapasztalattal bírnak
  • 3 budapesti és 22 vidéki bemutatótermünkben várjuk!

Bejárati ajtóval kapcsolatos videónk

További videókat talál a videótárunkban!

Műanyag bejárati ajtó és a medve – II. rész

(I. rész itt tekinthető meg)

Az egyik barátom már látott albínó jegesmedvét!

Két ember beszélgetése:

-A barátom már látott albínó jegesmedvét!
-Hiszen minden jegesmedve fehér!
-De….de az barna volt!
-Akkor ő barna medvét látott, nem?
-Nem, nem az …. albínó volt!

Ez az érdekesnek és szenzációszámba menő kijelentésekkel nap, mint nap találkozunk a szakmánkban is. Műanyag bejárati ajtó vásárlók is többször hangoztatják ezt a kijelentést, amikor olcsó bejárati ajtót szeretnének vásárolni! Árak vizsgálásakor van bizony, hogy ők is hangoztatják az áralkunál, hogy láttak albínó (szenzációsan olcsó) „jegesmedvét”, tehát bejárati ajtót! Minden esetben elmondjuk, hogy a jegesmedvében nincs albínó, tehát bejárati ajtóban nincs „olcsó”! A barna medvét viszont nem szabad jegesmedvének hinni! Mint tudjuk a medve és a bejárati ajtó nem játék!

Előző írásunkat folytatva szeretnénk egy kis képzavart megszűntetni és helyére tenni a dolgokat.

Bejárati ajtó vásárlóknak érdemes egy szempontot figyelembe venni.

Bejárati ajtó legjobban igénybe vett szerkezete otthonunknak!

bejarati-ajto

A barna, nem fehér és a bejárati ajtó nem játék!

Nem szabad holmi mondvacsinált ajtóknak és a hozzá tartozó olcsó árnak bedőlni! Sok bajtól és kellemetlenségtől óvjuk meg magunkat és családunkat.

Egy olcsó termék ritkán hordoz magában minőséget, mert a minőségi bejárati ajtó attól minőségi, hogy olyan profilból, vasalatrendszerből, pántból, panelből, zárbetétből áll, ami hosszú távon biztosítja az ajtó szakszerű és hibáktól mentes működését!

Gondolja csak meg, egy ajtónak mennyi nyitási és zárási akciót kell kibírnia egy év alatt? Egy átlagos család (Vonatkoztassunk el a négy kerék stb…szlogentől) naponta hozzávetőlegesen 12-szer nyitja és csukja a homlokzati bejárati ajtót, legyen az műanyag vagy fa bejárati ajtó.

Egy német, osztrák minőségi vasalatrendszerrel szerelt ajtó (Winkhaus – Maco) valószínű magasabb árért magasabb minőséget és élettartamot biztosít! A ajtópántok anyagösszetétele, teherbíró képessége, a műanyag ajtóknál a tokban és a szárnyban található acélmerevítők, sarokmerevítők minősége nagyban befolyásolják az ajtó használhatósági képességét. A minőségi finom gumitömítés a lelke is lehet egy ajtónak, mert a hőre nem alakváltó és nem töredezett gumi sokáig biztosít tökéletes záródást a szél és a csapó eső ellen. Nem beszélek azokról a bejárati ajtókról, ahol a zárszerkezet a MABISZ minősítést is megkapta.

kommerling-bejarati-ajto-budapest-maco

Legyen szép, de a műszaki tartalom fontosabb!

Eddig a műszaki tartalomról szóltam. Nézzük meg hőszigetelés terén mi a helyzet. A fa bejárati ajtók esetében a minimális beépítési mélység a 68 mm. Ma már gyakran alkalmazzák a 78, 88 mm-t és esetenként a 90 mm feletti tömörfa vastagságot is, mint szerkezetet. A fillung betét polisztirollal vagy habbal kitöltött hőszigetelt betéttel van ellátva. A megmunkált fa nedvességtartalma nem haladja meg a szabványt, mert ez később okozhat kellemetlenséget. A gyárilag festett ajtót szabad csak beépíteni! Ne spóroljunk azon, hogy saját magunk kenjük le már beépítés után! Hibát, hibára halmozunk! Csak gyárilag festett ajtót szabad beépíteni!

Műanyag bejárati ajtó alap esetben ne rendelkezzen 70 mm-nél vékonyabb beépítési mélységgel. A Kömmerling esetében a 88 m-es vastagság is megtalálható.

Fontos, hogy olyan acélmerevítést használjunk a bejárati ajtónál, ami megfelel a statikai követelményeknek. A tokban futó merevítésen keresztül kapcsolódunk a házunk falazatához és a feszültség is itt adódik át a szerkezetről a falra.

Műanyag ajtó esetében a hőszigetelt betét minimum 24 mm-es poliuretán habbal kifújt panel. Ma már akár 36, 40, 44 mm-es hőszigetelt díszpaneleket is lehet vásárolni. Minél vastagabb panelt szeretnénk alkalmazni annál vastagabb profilt is kell megvásárolnunk.

Mind a fa és műanyag homlokzati nyílászárónál alkalmazott hőszigetelési tényező üveg esetében ne legyen Ug: 1.0-nál magasabb! Ma már nem ritka a 0.5 Ug értékkel bíró többrétegű üveg.

4300 nyitás és csukás évente!

Visszatérve a naponta 12 nyitási és zárási akcióhoz, könnyen kiszámítható, hogy egy ajtó egy évben, mintegy 4 300 akciónak van kitéve!

bejarati-ajto-kommerling

Nyitni és zárni! Ezt hosszú távon csak egy minőségi bejárati ajtó bírja ki!

Egy gyenge vasalattal, pánttal ellátott ajtó több éven keresztül ezt az igénybevételt képtelen kibírni!

Nem is szóltunk arról, mikor a kutyának is szüksége támad, hogy kimenjen!

kommerling-ablak

Nyafi további 6 nyitást és zárást igényel naponta!

Nézzük a barna medvét! (olcsó ajtó) A barna medve olcsó, mert gyenge pánttal, merevítéssel és a piacon kapható szinte a legolcsóbb vasalattal, zárrendszerrel van szerelve. Az ajtó tokja nem valódi ajtótokból, hanem ablak vagy jobb esetben balkonajtó tokból készül. Az ajtólap szélessége is egy balkonajtóhoz hasonlít. Tehát vettünk egy ablakot a bejárati ajtó helyére! Ilyenkor nincs más hátra, mint gratulálni saját magunknak, és dicsekedni a szomszédnak, miszerint….

”Jóska, te neked elment az eszed, mikor a jegesmedvéért kiadtál akkora pénzt! Én szinte feleannyiból is kijöttem!

Csak azt kell tudni, hogy Jóska viszont ennyi árért többször fog kijönni, mert ő tényleg jegesmedvét vett!

Ne akarjunk jegesmedvét barnamedve árban venni!

Mint tudjuk, a medve és a bejárati ajtó nem játék!

 


Kérjen ajánlatot! Hihetetlen kedvezményekkel és akciókkal várjuk...