Kömmerling Futur bejárati ajtó - Mabisz zárral

kommerling-mabisz


Nem csak a műanyag bejárati ajtó piacán, de szaküzleteinkben is több bejárati ajtó közül választhat a kedves vásárló. Itt nem arra gondolok, hogy díszpanel tekintetében több mintavilággal lehet találkozni, hanem itt első sorban az ajtó minőségére és felszereltségére fókuszálok. Választás tekintetében első a minőség és a műszaki tartalom, míg második szempont a küllem!


Ne akarjunk 20-25 000 Ft-ot spórolni a minőségen!

Műanyag bejárati ajtók között bizony van különbség!

Hosszú távon sokkal kedvezőbb a magasabb műszaki tartalommal rendelkező ajtót megvásárolni. Mindenki ismeri a mondást, miszerint - olcsó húsnak híg a leve!

Ha nem szeretne magának problémát vásárolni olcsón, akkor válassza a Kömmerling magasabb műszaki tartalommal szerelt homlokzati nyílászáróját!

A német Kömmerling profil alapanyaggal szerelt műanyag bejárati ajtó magyarországi gyártója három minőségi osztályt különböztet meg.

  • Base
  • Present
  • Futur

Írásunkban most a Futur bejárati ajtóról szeretnék szólni.

Miért a Futur bejárati ajtót érdemes választani?

Mindenki számára első és legfontosabb szempont az, hogy hosszú távon lehessen üzemeltetni a bejárati ajtót és csak másodlagos lehet (nem elhanyagolható) a küllem.

Egy-egy vásárlás alkalmával sokan megcserélik a sorrendet! A vizualitásunk több esetben felülírja a racionális énünket. Erre azért érdemes odafigyelni, mert a használatból több problémánk adódhat, ha nem a megfelelő minőségi osztályt választjuk!

kommerling-home

Kömmerling az otthonunk minősége!

Ezért olyan ajtót szeretnék Önöknek bemutatni, ami minden körülmények között megállja a helyét.

Kömmerling Futur műanyag bejárati ajtó.

Fontos azzal kezdeni, hogy a Kömmerling Futur bejárati ajtó „A" osztályos profilból készül! Ennek az osztálynak alap követelménye a minimum 2,8 mm héjszerkezeti vastagság!

A tokba és a szárnyba futó acélmerevítők vastagsága eléri a 2 mm-t. (Nem osztályhoz kötött tényező)

Az „A" osztályba soroláson túl számos olyan értékes műszaki tartalma van a bejárati ajtónak, ami okkal ösztönözhet mindenkit arra, hogy ezt a típusú nyílászárót válasszák lakásuk homlokzati bejárójaként.

Az ajtópántról, a PVC és acél sarokmerevítőkről

A 3 db 120 kg terhelhetőséggel rendelkező 3D pánt, a szerkezet teherbírásról gondoskodik, legyen az ajtóba díszpanel vagy HPL Gava panel. Ezen panelek súlya „csekély", ellenben a 3 rétegű vagy biztonsági üvegekkel szemben, ahol már komoly súlyokat kell megtartania a pántoknak.

Nem csak a pánt teherbírása az egyetlen fontos tényező!

Ha már a súlyoknál tartunk, fontosnak tartom itt leírni, hogy a 85 mm-es tok és a 118 mm-es ajtószárny kellően masszív tartást biztosít az ajtónak.

kommerling-futur-muanyag-bejarati-ajto

85/118 mm tok/szárny és a szárnyban elhelyezkedő PVC és acélmerevítők rajza.

Annak érdekében, hogy a Futur bejárati ajtó még stabilabb legyen, a gyárban 8 db műanyag és 2 db acél sarokmerevítőt is behelyeztek a sarokpontoknál (fenti ábra). A műanyag merevítők a profillal egyszerre kerülnek a hegesztő gépbe és összeforrást követően az ajtószárny 90 fokos stabilitását szolgálja. A 2 db ellenkező sarokpontba szerelt acélmerevítő pedig a síklapúság megmaradásában segíti ajtólapunkat!

kommerling-acel-sarokmerevito

Díszpanel behelyezés előtt jól látható a sarokba erősített acél sarokmerevítés

MABISZ minősített csapos zárral szerelt ajtó

A Kömmerling Futur műanyag bejárati ajtóink minden esetben Roto 2 csapos MABISZ zártesttel van szerelve.

Mabisz általi biztonsági alapkövetelmény, hogy a tokba az ajtószárny legalább 2 db, 20 mm-t meghaladó záródási ponttal csatlakozzon. Ezt a kritériumot teljesítette a Futur homlokzati ajtónk.

Plusz extra elem az ajtón a külső alumínium vízvető tömítéssel. Ez nem mindennapi felszereltsége a műanyag bejárati ajtóknak.

Ólommentes Kömmerling műanyag profil

A Kömmerling a világ első olyan gyártója, aki az újrahasznosított PVC technológiát társította az ólommentes, (kalcium-cink stabilizátorok működésének köszönhetően) műanyag profil előállítással. Az így kapott külső héjaztat, selymes megjelenést biztosít.

Mikor a műszaki tartalmakat teljesítette a bejárati ajtó, abban az esetben fordulhat figyelmünk a megjelenésre. Ekkor dönthetjük el, hogy üveget, díszpanelt vagy HPL alapú GAVA panelt helyezzünk a homlokzati nyílászárónkba.

kommerling_greenline_magyarorszag_budapest

(A díszpanelek leírásáról következő írásunkban szólunk!)

Hegedűs Zoltán

Üzletvezető – Rákospalota


Kérjen ajánlatot! Hihetetlen kedvezményekkel és akciókkal várjuk...