Fa beltéri ajtó

A beltéri ajtó klasszikusa a fából készült beltéri ajtó. Általában véve három típus kerül ma is kereskedelmi forgalomba. Az ajtókról elmondható, hogy a természetes hatásuk mellett azért a típusválaszték nem olyan széles, mint a laminált felületű ajtók esetében. A valódi természetes megjelenést kedvelő vásárlók azért biztosan megtalálják a számukra kedves típust.

fenyo-ives-kazettas-tele1 borovi-fenyo-belteri-ajto-bt-13
LUC beltéri ajtó BOROVI beltéri ajtó

A fa alapanyagú beltéri ajtó általában véve klasszikusan 12 cm széles fa palló tokkal készült. Kapható még 8 és 10 cm-es változata (heveder tok), de a gerébtokos (4,5 cm,) változatban is rendelhető. Az ajtókat szokták még válaszfal ajtónak is nevezni.

Ezeket az ajtókat az építkezés alatt állították a helyükre, majd körbefalazták. Az ajtólapokat levették a helyükről és csupán az épület készre jelentését követően festették le és "akasztották" vissza a helyükre.

Dombor-nyomott beltéri luc ajtó

Az ajtó tokszerkezete palló, heveder vagy gerébtok, de az ajtólap egy luc keretszerkezetre ragasztott 4 mm vastag MDF lap. A lap lehet erezett hatású vagy erezett dombor-nyomott mintás. Az ajtó natúr és festett változatban kapható. Általában natúr állapotban rendelik a vásárlók ezt a típust, mert gyári festése igaz szebb, de ára megegyezik egy bejárati ajtó felületkezelésével. Ezért az otthoni festést választják legtöbben.

Lucfenyő beltéri ajtó

A tok ebben az esetben is palló, heveder vagy gerébtok. Az ajtólap viszont itt már tömör lucfából készül. A lucfa élettani hatásait magán hordozza az ajtó, ezért a felületén sok szín és erezeti különbség, valamint göcs fedezhető fel. A lucfenyő beltéri ajtó lazább szerkezetű, ezért könnyen magába szívja a nedvességet a levegőből, viszont hamarabb el is engedi! ezért az ajtó folyamatos mozgásban van, ami hosszú távon az ajtó "megerősödéséhez" vezet.

Az ajtó tele vagy üvegezhető változatokban is kapható. Az ajtó üvegezése általában a vásárló feladata. Ezt a típust is natúr vagy festett változatban lehet megvásárolni!

luc-fenyo-belteri-ajto

Lucfenyő beltéri ajtó

Borovi fa beltéri ajtó

A lucfánál sűrűbb rostszerkezetű fatípus. Ezek az ajtók kevésbé vetemednek, mert a nedvességet nehezen veszi fel és nehezen is adja le. A borovi fenyőből készült beltéri ajtók általában válogatott hossztoldott anyagból készülnek, így nem tartalmaz göcsöt. A felülete homogénebb, mint a luc ajtó felülete.

borovi-fa-belteri-ajto

Egy szép borovi fa beltéri ajtó

Utólag szerelhető tokos beltéri ajtó

Az UTH (Utólag Szerelhető Tokos) fenyő beltéri ajtó különlegessége, hogy már a modern kor beltéri ajtó gyártásának lényeges elemét sikerült átvennie. Mindez azt jelenti, hogy nem pallótokból készül az ajtó, hanem egyedi falnyílásba utólag szerelhető be az ajtó. Ebben az esetben egy mobil borítással van ellátva az ajtó, amit beépítést követően helyeznek fel a tokra. Mind luc, mind a borovi fenyőből készült ajtók esetén is elérhető ez a megoldás. Szaküzleteinkben a borovi UTH tokos ajtó megvételét ajánljuk a minősége miatt!

Típusai:Kérjen ajánlatot! Hihetetlen kedvezményekkel és akciókkal várjuk...