Laminált ajtók - műszaki paraméterek és beépítési paraméterek

Az laminált ajtók Magyarországon is egyre elterjedtebb EURÓPAI UNIÓ-s DIN szabványban készülnek. Ennek értelmében a kialakított nyílás méretek eltérnek az egyedülálló magyarországi nyílásméretektől. De minden magyar szabványú helyre beépíthető valamelyik DIN szabványú ajtó. Nézzük tehát a laminált ajtó műszaki paramétereit!

Műszaki paraméter jelölések:

A - Átjárhatóság

B - Falc (Nem nyílásinformáció)

C - Tokmag külméret

D - Falnyílás méret

E - Takaróléc külméret

Pl. Magyar szabvány (MSZ) 90-es szélesség esetén a 80-as laminált ajtó építhető be, mert 88 mm a szükséges falnyílás szélesség. A takaróléc, pedig 95 cm-t takar.

Magasság tekintetében MSZ általában 210 cm. Viszont burkolva, vakolva ez általában alacsonyabb, mintegy 208-209 cm szokott lenni. Mint látható a takaróléc 210,4 cm-t takar.

Fontos: Mi történik, ha pont 210 cm a kész burkolt nyílás?

Érdekesség, hogy egyedülállóan a laminált tok kétféle takaróléccel készül, szinte minden esetben. Úgynevezett széles, TOP-os tokkal is rendelhető az ajtó minimális felár ellenében. Így viszont a két szélén további 1,5 cm-t, míg felül 2 cm-t takar el a tok.

Tehát mindenre van megoldás! Aki pedig már EU-s DIN méret alapján építkezik vagy alakítja át nyílását azoknak egyenes az út a szép laminált ajtóhoz.

Laminált ajtó műszaki paraméter, beépítési paraméter


Kérjen ajánlatot! Hihetetlen kedvezményekkel és akciókkal várjuk...