Légbevezetők beépítése ajánlott az ablakba?

aereco Ablakcsere alkalmával érdemes elgondolkodni egy nagyon fontos témán! Ez a szellőztetés. A műanyag és fa ablakok cseréje ne múljon el úgy, hogy nem vásárol légbevezetőt a termékre. Ma már a roppant jól szigetelt ablakokra kötelező Aereco-t szerelni!

Légbevezető alkalmazása fontos a szellőztetés és a penészedés miatt! Továbbá a gázművek is ellenőrzik a légbevezetők alkalmazását, mert több életet is követelt a nem szellőző lakásban maradt szénmonoxid!Borovi fenyő és a Kömmerling műanyag ablak tökéletesen zár

A mai korszerű fa és műanyag nyílászárók tökéletesen szigetelnek! Sehol nem érkezik be levegő az ablak zárt állapotában. A levegő cirkulációjáról Önnek kell gondoskodni! Otthon tartózkodása alkalmával ezt meg lehet oldani az ablak bukó funkciójával, de amikor nincs otthon, abban az esetben biztos nem szívesen hagyja ablakait nyitott állapotban. Télen még a bukó állást sem használhatja folyamatosan, mert a lakása teljesen ki fog hűlni!

muanyag-ablak-aereco
Bukóra állított ablak fél megoldás

A gyakori szellőzés hiánya fokozza a páratartalmat és a lakás gombásodni, penészedni fog az egészségtelen lakóterünkről nem is beszélve.

Gázművek ellenőrzi a légbevezetőket

A Fővárosi gázművek munkatársai gyakori ellenőrzést követően a nem megfelelő szellőzés hiányában a lakásokban a gázt el is zárhatják! Ön sem szeretne plombát látni a készülékén ugye? Az ajtó, ablak csere energia megtakarítási szándékból jön létre. Viszont a gáz elzárása a legnagyobb megtakarítás, de ezt már Ön nem szeretné! A lakás minimális szellőzésére sem lesz lehetősége télen, este stb…, ha nem szerel fel légbevezetőt a nyílászáróira.

aereco-legbevezeto-ablak
Légbevezető felszerelt állapotban

Szénmonoxid és az életveszély

Nyílt égésterű kazán esetében a füstgáz elvezetése gravitációs huzat hatására működik. Ha nincs huzat a kiáramlás csökken és akár meg is szűnhet. Ekkor a szénmonoxid visszaáramlik lakásunkba és a baj meg is történhet! Több esetben éjszaka alvás alatt érkezik a baj!

c1
Szénmonoxid megjelenés tünete a fejfájás

Főzés esetében a konyhában a levegő oxigéntartalma folyamatosan csökken, ezért a levegő beáramlását segítenünk kell. A friss levegő pótlásáról évszaktól függetlenül gondoskodni kell légbevezetők felszerelésével. Ne várjuk meg a plombázást, mert többletköltség mellett kellemetlen ügyintézéssel is jár!

gaztuzhely
Nyílt égésterű tűzhely

Nyílászáró csere következtében a megváltozott körülmények miatt és a lakók biztonsága érdekében előírás, hogy a nyílt égésterű gázkészülékek légellátását biztosító nem lezárható légbevezetők kerüljenek beépítésre, sőt gáztűzhely esetén előírás a megfelelő elszívás biztosítása is.

aereco-legbevezeto
Konyhai ablakra szerelt légbevezető

Pénzmegtakarítás

Az ablakra szerelhető légbevezetők csak akkor szellőztetnek és olyan mértékben, amennyi szellőzésre szüksége van lakásunknak! A higro-szabályozással ellátott Aereco-k csak akkor szellőztetnek, ha a páratartalom mindezt indokolja. Egyéb esetben zárt állapotba kerülnek ezzel is segítve az energia megtakarítást.

Mindenkinek ajánljuk, hogy a nyílászáró csere alkalmával vásároljon Aereco légbevezetőt, hogy a nyugalma biztosítva legyen!

aereco-legbevezeto-ablakok
Aludjunk biztonságban

A légbevezető Aerco megvásárolható szaküzleteinkben. Kérje munkatársaink segítségét!

BAA csapata

baa-fejlec copy


Kérjen ajánlatot! Hihetetlen kedvezményekkel és akciókkal várjuk...