Árat vegyek vagy műanyag ablakot?

Az ember életében nem hétköznapi rutin az ablakcsere. Több éven keresztül félretett pénzünket szeretnénk elkölteni most nyílászáróra. Olyan terméket szeretnénk vásárolni, amivel nem lesz probléma, minőségi hőszigetelést és stabilitást képes nyújtani. Hosszú távon célunk nem lehet más, minthogy a befektetett pénzünk megtérüljön az energiaszámláink csökkenésével. De honnan tudom, melyik műanyag ablak jó minőség és melyik kevésbé? Árat vegyek vagy ablakot?


Egy ablaknak sok kritériumnak kell megfelelnie. Hőszigetelés, hanggátlás, csapó eső elleni védelem, széllel szembeni védelem...stb.

A nagyon komoly témát szeretnénk egy kis humorral fűszerezni, ami nagyon is valóságos, ha nem a megfelelő minőségű ablakot vásárolja meg!

Fiatal pár fogadja új lakásukba a családtagokat:

- A kis lakásunknak van hátránya is, előnye is. Hátránya az, hogy a gyerekszoba ablaka egy csirkebél feldolgozó üzemre, míg a nappali ablaka egy sertéstelepre néz.

- Na és mi az előnye? - kérdi az egyik anyós.

- Mama ......mindig lehet tudni, merről fúj a szél.

Ablakprofilok útvesztője

Forgalmazónkként más, más profil kapható. Nem úgy működik ez a piac, mint az élelmiszer boltok többsége, hogy üdítőből, kenyérből, tejből is többféle gyártó terméke vásárolható meg. Itt a helyzet sajátos. Forgalmazók általában egy gyártóval vannak kapcsolatba és a gyártó által gyártott profilt vagy profilokat forgalmazzák. Ilyen esetekben a gyártó egy profilmárkából gyárt 5 légkamrás ablakot vagy 6 légkamrás terméket is. Ez a legáltalánosabb trend. Előfordul a 6 légkamraszám feletti nyílászáró is, de ez a magyar piacon nem számottevő az árszint miatt.

Ritka az a különleges helyzet, mikor egy forgalmazó több gyártóval is kapcsolatban van. (Cégünknél több gyártó profilrendszere kerül forgalomba: Kömmerling, Deceuninck, Gealan, KBE). A többprofilos szaküzletek tudják igazán, hogy „A" ablak és a „B" ablak között nem csak ár, de minőségi különbség is felfedezhető.

Probléma forrása a vásárló?

Sajnos a vásárlók folyamatosan olcsó terméket szeretnének venni. Ez nem csak nyílászáró esetében figyelhető meg, hanem más termékkörnél is. A szaküzlet ilyen esetben addig „korbácsolja" a gyártót, míg olcsó és egyre olcsóbb nyílászárót nem készít. De még ennél is tud valaki olcsóbbat és ez újabb olcsósítást követel. Mindez a nyílászáró piacon egy olyan folyamatot eredményezett, mikor már senki sem járhat jól! Akció, akciót követ. Ár árral versenyez nap, mint nap. Ez azt eredményezi, hogy a „tej már azt sem tudja, hogy mi az a tehén!" Tehát a vasárlóerő piaci viselkedése reakciók láncolatát indítják el annak érdekében, hogy olcsó ablakot tudjunk venni! Sajnos ez a magyar fizetőképességet tükrözi és senki ne sértődjön meg az igazságon. De tény az is, hogy sok esetben ez nem Önön múlik!. De akkor is azt valljuk, hogy várjon még egy-két hónapot és ekkor már ablakot fog venni és nem árat!

Ne árat akarjunk venni!

Ez az örökös árverseny arra a szintre vagy szintnélküliségre jutott, amiben cégünk már nem akar részt venni! Ez már sem a vásárlónak, sem a forgalmazónak és sem a gyártónak nem éri meg!

A vásárló első érzésre azt gondolja, hogy a sok cégnek kiküldött ajánlatkérései végén megtalálta azt az árat, ami a legjobb vagy inkább nevezzük nevén…ami a legolcsóbb!

Mint írtam olcsó terméket lehet vásárolni, még nyílászáró esetén is. De értsünk meg valamit. Az olcsó nem véletlenül olcsó! Gyengített profil, ismeretlen vasalatrendszer, olcsó gyári munkaerő által összerakott ablak. Szokták ezt garázsgyárnak is nevezni.

Telnek a hónapok és rájön, hogy az olcsó kezd drága lenni, mert vetemedik, nem zárható, folyamatosan meglóg, már nem állítható, vasalatcsere következik, majd ablakcsere. Tehát a kezdeti olcsó átfordult drága ablakcsere ügyletbe. A stresszről, idegességről, méregről nem beszélek most szándékosan.

Miért akarunk magunknak bajt?

Az ablakoknál nagyon fontos tényezők vannak, amit nem szoktak megkérdezni az ügyfelek. Természetesen azért nem kérdeznek rá, mert nem is tudják, hogy mi is az! Legtöbb esetben a kérdés arra vonatkozik, hogy 1.0-e az ablak üvege? Igaz nem is tudja sok esetben a vásárló mi is az Ug: 1.0, de ezt olvasta a legtöbbet, ezt hallotta a szomszédtól.

Ha az ügyfél nem tudja és nem is kérdezi meg a többi fontos infót, akkor a forgalmazó sem mondja el. Nem, hogy nem mondja el, de sajnos sok esetben ő sem tudja. Ezért érdemes szaküzletben vásárolni, ahol a kérdésekre tudnak válaszolni.

Amiről érdemes tájékozódni

  • Nyílászáró profil külső falvastagságáról
  • Az ablak belső kamráinak falvastagságáról
  • Profilba behúzott acélmerevítésről
  • Nyílászáróra szerelt vasalatokról
  • Üvegezésről
  • Párkányfogadóról
  • VK-1 biztonsági szintről

Mindezen kérdésekre szívesen válaszolnak kollégáink!

Kérem, látogassanak el szaküzleteinkbe, ahol szeretettel várjuk Önöket.

BAA csapata

Címkék: Műanyag nyílászáró


Kérjen ajánlatot! Hihetetlen kedvezményekkel és akciókkal várjuk...