Miért szabad csak minőségi bejárati ajtót vásárolni?

Bejárati ajtó és a medve nem játék!

Nem írtam még soha senkinek semmit, természetesen kivételt képez ez alól feleségemnek írt szerelmes levél. De most olyan érzés fogott el, mint vásárlót, hogy kényszert éreztem arra, hogy bejárati ajtó vásárlásom, tapasztalatait leírjam. Több nyílászáró üzletben jártam ajánlatkérés miatt, mert családi házunkra bejárati ajtót vásároltam. Ebben a szaküzletben volt egy értékesítő, aki vitába szállt álláspontommal és borzasztó mód lehengerlő, a valóságot hűen tükröző tájékoztatásban részesített!

bejarati-ajto

A XV. kerületi szaküzletbe érkeztem feleségemmel, ahol több vásárló is bent tartózkodott már a boltba. Bemutatkoztam és eladó rögtön kedvesen megszólított bennünket:

- Miben állhatok a rendelkezésükre?

Természetesen rögtön válaszoltam, hogy - a legolcsóbb műanyag bejárati ajtót szeretnénk megvásárolni a családi házunkra.

A szakeladó rögtön kérdezte némi iróniával: - Ha a legolcsóbb érdekli akkor biztos eladásra lesz a lakás!

Válaszomban kifejtettem igaz ironikusan én is hogy nem eladás lesz, hanem bejárati ajtót szeretnénk cserélni családi házunkban, mert a meglévő ajtó régi és ebből fakadóan már a szél nem is kopogtat, hanem invitálás nélkül bejön a szobába! A biztonságról nem is beszélve!

Ő azt mondta, hogy azért gondolt az eladásra, mert aki olcsó bejárati ajtót keres, az általában ingatlaneladás előtt áll és szimplán valami ajtót szeretne beszerelni, hogy elmondható legyen az, hogy a nyílászáró új! Aki pedig lakni szeretne, az otthonába az viszont BEJÁRATI AJTÓT keres csupa nagybetűvel!

Olyan eleganciával folytatta az úriember ezt követően, hogy lassan kezdtem azt hinni, hogy nem eladó, hanem itt felejtették a boltban egy színielőadást követően. Mivel a nevemen szólított picit tompította mondandója a csodálkozásomat.

- Kedves Péter, nem messze szaküzletünktől van egy barkácsáruház, ahol remek olcsó bejárati ajtókat lehet vásárolni! Ne haragudjon, én ilyet Önnek nem szeretnék eladni!

Már kezdte elmagyarázni, hogyan jutok el az említett áruházba, mikor a háttérből egy szép korú hölgy szólt át hozzám.

- Az „olcsó árat" nem lehet sokáig használni uram! Illetve, mint tudjuk a medve, de még a bejárati ajtó sem játék!

A nénit soha életemben nem láttam ezért megkérdeztem:

- Elnézést, de hozzám tetszett szólni?

4123-35338
Mire a hölgy ezt válaszolta:

- Igen magához szóltam! Mindezt azért teszem, hogy Ön ne kövesse el azt a hibát, amit én fél éve elkövettem!

Lassan kezdtem izgalomba jönni, ezért megkérdeztem, hogy milyen hibát tetszett elkövetni?

(Hölgy) - Elmentem oda, ahova az eladó úr előbb magát is el akarta küldeni, de visszajöttem másnap!

(Én) - Most ezt, hogy tetszik érteni?

(Hölgy) - Kedves én már meghallgattam a szakeladó urat és ő nagyon nagy tudással elmagyarázta, hogy az olcsó bejárati ajtóval mit lehet tenni. Azt is elmondta, hogy egy minőségi bejárati ajtóra miért van szükségem, még ha picit magasabb áron is van! Ajánlom Önnek is, hogy hallgassa meg őt és ne fárassza magát az olcsó ajtók keresgéléssel, mert csak baja lehet belőle!

Nálam fél éve beépítették a srácok a műanyag bejárati ajtót és remekül működik! Ön se fáradjon az olcsó hús megvásárolásával!

Majd a néni már hangosan, de mosolyogva az eladó felé fordult és a következőket mondta:

- Most jöttem parkettát vásárolni és nem olcsót, hanem jót, jó áron!

A hangulat olyan kellemes lett, hogy már a feleségem kérte az eladót (Zoltánt), hogy beszélgessünk a bejárati ajtókról kicsit részletesebben!

A vásárlásunk további szakmai részleteit hamarosan leírjuk!

Folytatás következik…..

Norbert és Erzsébet

Kömmerling nyílászáró vásárlók

Címkék: Kültéri ajtó


Kérjen ajánlatot! Hihetetlen kedvezményekkel és akciókkal várjuk...