Mire figyeljek színes műanyag ablak vásárlásnál?

kommerling_eurofutur_classic_aranytolgy A műanyag ablak piacán sok érdekességgel találkozik az ember! Ebben a cikkben a színes ablakokról szeretném Önöket tájékoztatni, nehogy végzetes hibák áldozataivá váljanak! Színes ablak vásárlás esetében érdemes a témát picit jobban körüljárni. Mit fogok venni és mennyiért? A fóliás profilok esetében több pénzt fizetünk ki a termékre, ezért fontos, hogy olyan árut vásároljunk meg, amiről meg vagyunk győződve, hogy a gyárból már színes szerkezetként érkezik a piacra.

Színes ablakot csak gyári fóliázással!

Nagyon fontos, hogy a műanyag ablakok héjszerkezete erős legyen. Igaz ez a fehér műanyag ablak esetében, de még jobban előtérbe kerül a műanyag vastagsága a színes ablak tekintetében. Aranytölgy, dió, mahagóni és még több tíz színvilágot képes a műanyag ablak visszaadni. Minden szín esetében igaz, hogy 2.8 mm falvastagság alatt nem lehet színes szerkezetet fóliázni! Tudjuk, hogy a homlokzatunkat nyáron folyamatosan akár 35-40 Celsius fok is érheti. A sötét szín még jobban magába szívja a hőt és ezáltal még nagyobb igénybevételnek teszi ki ablakunkat!

Ne vásároljunk olyan fehér ablakot, amit utólag fóliáznak le!

A piacon kapható legtöbb fehér ablak falvastagsága 2,3-2,5 mm. Több esetben találkozunk azzal, hogy a kedvező ár miatt a fehér profilt fóliázzák le. Mindezt nem abban a gyárban, ahol a profil készül, hanem egy másik műhelyben! Ilyenkor egy gyengébb falvastagsággal bíró ablakot vásárolunk fokozott igénybevételre! Nagyon nem éri meg!

Színes szerkezetnél nincs újrahasznosított hátfal!

Egy vagy két oldalon fóliás szerkezet esetében nincs újrahasznosított profilhátfal. Minden esetben fehér vagy színes lehet csak! Értve ez alatt azt, hogy egy vagy mindkét oldalon fóliás-e a termékünk! Pontos fóliailleszkedésnek kell lenni és nem nyúlhat túl a fólia a profilon. Számtalan árulkodó jel mutat arra, ha az ablakunk nem gyárilag fóliázott!

kommerling_eurofutur_classic_aranytolgy
Színes ablakprofil falvastagsága legalább 2.8 mm
kommerling_eurofutur_classic_feher
Fehér ablakprofil falvastagsága általában 2,3-2,5 mm

Acélmerevítés és acélmerevítés között van különbség!

Fent picit átnéztük, hogy milyen falvastagsággal kell rendelkezzen egy igazi színes ablak. De mi a helyzet a statikailag fontos acélmerevítéssel?

Itt is folytatódik a fehér és a színes profil közti különbségek áttekintése. A fehér profilban 1,25-1,5 acélmerevítést helyeznek, míg a színes profilba 1,8-2 mm-est! Tehát ha a fehér profil kerül lefóliázásra, nem elég, hogy vékonyabb falvastagsággal vásároljuk meg a terméket, de még a benne lévő acélmerevítés is gyengébb! Gondolják végig, hogy a nap melege mit fog tenni egy "nem valódi" színes ablakkal!

Nem éri meg olyan ablakot vásárolni, amit nem gyárilag fóliáztak le! Vékonyabb falvastagság és gyengébb acélmerevítés a végeredmény!

Hegedűs Zoltán

Üzletvezető - Rákospalota XV. kerület


Kérjen ajánlatot! Hihetetlen kedvezményekkel és akciókkal várjuk...