Beltéri ajtók

cpl_folias_belteri_ajto-szin

Beltéri ajtó kínálatunk:

 Cpl, dekorfóliás, festett- és luc beltéri ajtó

Vállalkozásunk nem csak bejárati ajtókkal foglalkozik, hanem beltéri ajtókkal is. Az alábbi beltéri ajtó típusokat kínálja ügyfeleinek. Kattintson a kívánt kategóriára és válogasson a képek és leírások alapján. Kínálatunkban megtalálja az alábbi beltéri ajtó típusokat:

Ha már most kérdése van, keressen minket, örömmel válaszolunk kérdéseire:

Személyesen:  Beltéri ajtó szaküzleteink

illetve  kérhet ajánlatot is. Ajánlatkérésére 24 órán belül válaszolunk!

Egyedülálló BAA-minőség a beltéri ajtóknál:

  • A beltéri ajtókhoz törvényileg előírt szavatossági idő tartozik
  • Az ajtókat igény esetén, az egész országban leszállítjuk és beépítjük
  • A beltéri ajtóinkat a legjobb áron kínáljuk Budapesten. Ha jobbat tud, értesítsen minket!
  • Kollégáink komoly szakmai tapasztalattal bírnak
  • 3 budapesti és 22 vidéki bemutatótermünkben várjuk!

Videóink beltéri ajtó kategóriában:

További videók itt

Beltéri ajtó

Otthonunkban a beltéri ajtó egyre nagyobb szerepet játszik. Lakberendezés elengedhetetlen pillanata, mikor a szobáinkat elválasztó nyílászárót kiválasztjuk. Sok mindent érdemes figyelembe venni az ajtó kiválasztásánál. Bármelyik típust is választjuk, az elsődleges szempont az, hogy a beépített ajtót szeressük. Nap, mint nap használni fogjuk az ajtót és a funkció mellett azért jó, ha harmóniában van a termék a lakóterünkben található egyéb bútor, kárpit és padlótípusokkal.

Beltéri ajtó választás úgy indul, hogy építünk vagy felújítunk egy házat, lakást. Minden meg van tervezve és a feladat annyi csupán, hogy a terveket végrehajtsuk.

Tervben szerepel sok szobát elválasztó nyílás, ahova ajtót kell beépíteni. A dolog egyszerű, mert fogom magamat, no meg a páromat és elindulunk beltéri ajtó választó hadjáratunkra. Ki gondolja még ekkor, hogy olyan erdőbe megyünk be, ahol sok turistajelzéssel fogunk találkozni! Viszont jó hír, hogy egy kiváló cserkésszel gyorsan megtaláljuk azt az utat, amelyiken sokáig szívesen fogunk járni.

Nézzük sorra a fontosabb szempontokat, adatokat, amire szükségünk lesz a helyes típus megválasztásához.

Már most szeretném tisztázni, hogy nem az a jó eladó, aki a legolcsóbb megoldással áll elő csak azért, hogy eladjon! Az csupán egy droid és nem szakeladó. A szakeladónak fontos az, hogy hosszú távon meg legyen elégedve az ügyfél az általa választott típussal. Sok pénzt költ el, viszont nem mindegy, hogy ezt mire költi!

Első a falnyílás adatainak megadása!

Azért, hogy az első útelágazásnál tovább tudjunk haladni a jó irányba, fontos, hogy tisztába legyünk a beltéri ajtóinknak a nyílásméreteivel. Mekkora a nyílás szélessége, magassága és mekkora a falvastagsága. Még egy érdemi információval kell bírjunk, mégpedig van-e falcsonk vagy csak egymással párhuzamos falak futnak, ahova ajtó fog kerülni, esetleg a kettő kombinációja is előfordul.

Mindezek tisztázására azért van szükség, mert itt eldől az, hogy szabvány-e a nyílásunk vagy sem. Még az is előfordul, hogy a terven szabvány méret szerepel, de mire le van burkolva a szoba már a szabvány méretből egyedi méret alakult ki, mert a kivitelező nem vette figyelembe, hogy a kész burkolattól kell a szabvány magasságot számítani. De ez nem probléma, ha így történt, mert mindenre van megoldás!

Szabvány méretű beltéri ajtó

Ha szabvány méretekkel találkozunk az azért jó, mert minden ajtótípus beépíthető és nem kell kompromisszumokat kötni. Ma a szabvány méretű ajtók a luc és borovi fenyőből készült válaszfal ajtók valamint az UTH tokos dekorfóliás ajtók. A falvastagságuk növelhető vagy csökkenthető, de a szélességi és magassági méretek nem vagy csak nagy felár ellenében kapható, ami már azt vetíti előre, hogy érdemes az egyedi méretben is rendelhető beltéri ajtókat választani!

Luc és borovi válaszfal ajtó

Válaszfal ajtó esetében a szokás az volt, hogy az ajtó beállítását követően körbefalazták a tokot és már előre be volt építve a luc fából készített beltéri ajtó. Nagy hátránya volt ennek a megoldásnak, hogy a munkálatok folytatása alatt az ajtó állandóan sérült, még ha a szárnyat le is akasztották. Még egy fontos hátrány, hogy általában a festés a végén történt beépített állapotban. Festeni viszont beépítés előtt érdemes és nem függőleges állásban!

Ma már a válaszfal ajtókat is felújítás alakalmával utólag építik be, nem a leghelyesebben!

Erre a kialakult helyzetre a gyártók is léptek és ma már az ajtót UTH, azaz utólag beépíthető tokkal is gyártják. Leginkább javasolt megoldás erre a borovi fenyőből készült beltéri ajtó. Ebben az esetben a már meglévő nyílásba utólag helyezhető el az ajtó. Az ajtó már akkor kerül a helyére, amikor a szoba le van burkolva és ki van festve. Utólagos kőműves és festő munka nem szükséges.

Árkategória: 29 000 – 40 000 Ft (üveghely és falvastagság függő)

luc-fa-belteri-ajto

Dekorfóliás beltéri ajtó

Magyarországon még nem gyártanak dekorfóliás beltéri ajtót teljes technológiával. Van, hogy a teljes ajtógarnitúra külföldről érkezik, de van rá példa, hogy csak az ajtólap érkezik határainkon túlról, de a tok már Magyarországon készül a különböző üvegezési opciókkal együtt. Előnye, hogy a falvastagság könnyen gyártható és nem kell néhány üvegezésre hagyatkoznunk. Magyarországra ez az ajtó már MSZ, tehát magyar méretrendben érkezik. 65, 75, 90, 100*210 cm. Ez a falnyílás méreteit jelenti és a tok 6 cm-es falvastagságtól rendelhető.

Az ajtók színválasztéka 6-8 színre korlátozódik, de formaválasztéka már gazdagabb, mint a fa válaszfal ajtók formaválasztéka. Az ajtó minden esetben utólag szerelhető tokkal készül!

Árkategória: 26 000 – 65 000 Ft (üvegezettség és falvastagság függő)

dekorfolias-belteri-ajto

Egyedi méretrendben rendelhető beltéri ajtó

CPL fóliás (Melamin akril) beltéri ajtó

Egy új kor érkezett el a CPL fóliás beltéri ajtók megérkezésével. A melamin akril bevonatú ajtók színválasztéka olyan gazdag, hogy mindenki tud a saját ízlésének, lakáskultúrájának megfelelő színvilágot találni. Az ajtók típusválasztéka, üvegezési opciója pedig szinte határokat nem ismer. A köznyelv nevezi ezeket az ajtókat CPL-nek, ami egy folyamatosan préselt erős kopásállósággal bíró felületet jelent. A melamin akril ajtó pedig egy olyan bevonatot képez az ajtólapon, mint amivel a laminált padlók vannak ellátva, de természetesen sokkal vékonyabb, filmesszerűbb vastagságban. A melamin ajtók már nem csak tele és üveges változatban kaphatók, hanem intarziás, fémintarziás, ragasztott üveges kivitelben is. Az üvegajtók sem jelentenek gondot egy-egy cpl (melamin akril) gyártása alatt! A tok itt is utólag szerelhető!

Jó hír, hogy ezek az ajtók mindenki számára beépíthetőek. Az ajtók ugyanis egyedi méretben készülnek. Akinek nem szabvány a nyílása, azok is kényelmesen rendelhetnek CPL beltéri ajtót.

Árkategória: 38 000 – 80 000 Ft (üvegezettség és falvastagság függő)

cpl-folias-belteri-ajto

Festett MDF ajtó

Hasonlóan a CPL ajtóhoz a festett MDF ajtók is egyedi méretben készülnek. Különbség a gyártásban, hogy egy tömör MDF anyagot RAL színskála alapján színre fújnak. Erezettség nem jeleníthető meg, hanem egy homogén színes felületet kapunk. A tok itt is utólag szerelhető. Minden ajtót egyedileg emberi erővel és odafigyeléssel festenek több rétegben. Rétegek között az ajtót finom csiszolópapírral munkálják át. Az ajtó ára magasabb a CPL beltéri ajtónál. Tele ajtókon kívül rendelhető a termék üveges, fémintarziás és mart felülettel.

Érdekesség, hogy az ajtólapon és a tokon nincs látszó él, (Élzáró fólia és a dekor vagy CPL fólia találkozásánál) mint a dekorfóliás és a CPL fóliás beltéri ajtóknál, mert a festék mindenhol egységesen jelenik meg.

Árkategória: 70 000 – 120 000 Ft (üvegezettség és falvastagság függő)

festett-mdf-belteri-ajto

Laminált beltéri ajtó

Ezek a beltéri ajtók szintén tömör MDF alapra épülnek utólag szerelhető tokkal. Abban különböznek a festett MDF ajtóktól, hogy itt 250-300 fokos térben egy vákuumeljárásnak köszönhetően különböző színű műanyag fóliákat „szippantanak” az MDF anyagra. Így ebben az esetben sincsenek látszó élek, mert a laminátum minden élet körbevesz.

Az ajtók szinte minden esetben külföldről érkeznek és vagy DIN vagy lengyel és szlovák méretrendben kaphatók. Ez azt jelenti, hogy a magyar méretrendben tervezett nyílásokba szinte minden méret gond nélkül beilleszthető. A 75-ös falnyílásoknál van szükség némi plusz beépítő feladatra. Ezeknél az ajtóknál az előre magadott falnyílás méreteket érdemes kialakítani! Pletyka kering, hogy ezek az ajtók alacsonyak, mert 205 cm-es falnyílások kellenek hozzá! Nos, a jó hír, hogy a nyílások magassága 210 cm-re tervezhető. Említettem, hogy sok esetben a magyar méretrendű 210 cm-es nyílás is több esetben a nem megfelelő kialakítás miatt alacsonyabb, általában 208-209 cm.

Árkategória: 75 000 – 100 000 Ft (üvegezettség és falvastagság függő)

laminalt-vakuumfolias-belteri-ajto

Furnér beltéri ajtó

A fafurnérból készült beltéri ajtó már igazi mestermű. Egy ilyen ajtó a lakás különös bútordarabja. Az MDF alapra ragasztott vékony furnérlap a fa valódi jellegét mutatja meg. A fafurnér bármilyen fafajból rendelhető. Határt csupán a pénztárcánk szabja meg. Az egyszer késelt furnér heterogén, így egyik ajtónk biztosan különbözni fog a másiktól. Tehát két egyforma furnérmintázatot nem fogunk látni, mint ahogy két egyforma fa sincs a természetben. A kétszer vagy többször késelt felületű ajtók már homogén felületet alkotnak. Erre a lakberendezési praktikák és a designerek miatt keletkezett igény. A hétköznapibb tölgy, bükk, dió, kőris, cseresznye fafurnér ajtókon túl már a modern merbau, wenge, bambusz, teak színek és mintázatok sokasága árasztotta el a piacot. A furnér ajtó is UTH, azaz utólag szerelhető tokkal készül egyedi méretben is! A fafurnér felületet lehet egyszerűen lakkozni, amikor a furnér színe mélyebb karakteresebbé válik. Másik lehetőség, hogy előtte pácot kap és így egy bükk színű alap ajtóből, akár lehet dió színt is kapni. Miért szükséges ez? Nem másért, mint a szubjektív világunk kialakítása érdekében. Van aki szereti az egyszerű erezettséget, amit a bükkfa biztosít, de a bútorzat és a kárpit vagy éppen a parketta a dió színt követeli meg!

Árkategória: 80 000 – 150 000 Ft (üvegezettség és falvastagság függő)

furner-belteri-ajto

Szabvány dekor beltéri ajtó cpl_folias_belteri_ajto Dekorfóliás beltéri ajtó CPL fóliás beltéri ajtó Festett MDF beltéri ajtó  borovi-fenyo-belteri-ajto furner_belteri_ajto

Kérjen ajánlatot! Hihetetlen kedvezményekkel és akciókkal várjuk...